Μιλφέιγ εξπρές με Μακεδονικό Χαλβά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και φτιάξε αυτό το μιλφέιγ εξπρές με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!

Συστατικά

  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία
  • 350 γρ. φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.)
  • Λιωμένο βούτυρο για τη λαμαρίνα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπάγωσε το φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαβμούς.
  • Μ’ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες φάρδους 10.5 εκ. περίπου και μήκους 42 εκ.
  • Άλειψε με βούτυρο μία λαμαρίνα, τοποθετήστε τις λωρίδες μέσα και μ’ ένα πηρούνι τσίμπησέ τες.
  • Κάνε τα τσιμπήματα προς το κέντρο του φύλλου για να μην “τραυματίσεις” τις άκρες του.
  • Ψήσε τη σφολιάτα 10-12 λεπτά.
  • Λιώσε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ.
  • Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
  • Μ’ ένα πηρούνι ανακάτεψε τον χαλβά με τη σαντιγύ και το λικέρ.
  • Άφησε τη σφολιάτα να κρυώσει και άλειψε το ένα φύλλο με την κρέμα χαλβά που έχεις ετοιμάσει.
  • Σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και άλειψε ξανά με κρέμα χαλβά.
  • Τρίψε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και σκέπασε με τα τρίμματα το μιλφέϊγ
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη. 

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Μακεδονικό Χαλβά κακάο αν είσαι φαν της σοκολάτας για ένα ακόμη πιο διαφορετικό μιλφέιγ!

Read More

And More