Mini frittatas με μπρόκολο και μπέικον γαλοπούλας

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Απόλαυσε δύο mini frittatas μαζί με τη σαλάτα σου στο βραδινό ή μεσημεριανό γεύμα.

Θερμίδες: 165/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2φλ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές, ελαφρώς βρασμένο
  • 3 φέτες μπέικον σοταρισμένες και κομμένες
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 60γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Πάρε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες και ψέκασέ το με το σπρέι μαγειρικής.
  • Χώρισε το μπρόκολο και το μπέικον ομοιόμορφα στις θήκες για muffin.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε μέσα στο μπολ το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  • Χώρισε το μείγμα των αυγών ομοιόμορφα στις θήκες για muffin.
  • Πασπάλισε το τυρί στην κορυφή.
  • Ψήσε για 15 λεπτά.
  • Σέρβιρε σε κάθε πιάτο από δύο mini frittatas.

Read More

And More