Mini Lava cakes με φράουλα και σοκολάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αυτό το γλυκό θέλει και… παρέα! Απόλαυσέ το χωρίς ενοχές και παραδώσου στη μαρμελάδα φράουλα που ρέει σαν λάβα!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σούπας βούτυρο
  • μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζάνι άχνη
  • μισό κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
  • μισή κ.σούπας υγρή βανίλια
  • 1 αυγό+ έναν κρόκο
  • 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε γενναία 4 φορμάκια για μάφιν και πασπάλισέ τα με τη μία κουταλιά ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαινά.
  • Βάλε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι, την άχνη, τον καφέ, το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και την βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα μίγμα κρεμώδες.
  • Ανακάτεψε λίγη λίγη μέσα στο μίγμα τη σοκολάτα.
  • Μοίρασε το μίγμα στα φορμάκια.
  • Βάλε από 1 κ.σούπας μαρμελάδα στο κέντρο κάθε κέικ. Αν χρειαστεί πίεσε απαλά τη μαρμελάδα να πάει προς τα μέσα ώστε να μη φαίνεται.
  • Ψήσε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια από πάνω.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά.
  • Προσεκτικά ξεκόλλησε κάθε κεκάκι από τα πλάγια του σκεύους με ένα κοφτερό μαχαίρι και αναποδογύρισέ τα σε πιάτο.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και σέρβιρε!

Tip

Το κάθε κεκάκι σου θα πρέπει να είναι τραγανό απ' έξω και ρευστό μέσα!

Read More

And More