Μίνι λαζάνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα και τυριά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαζάνια muffin με γέμιση ντομάτας με λουκάνικο και λιωμένα τυριά

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 λουκάνικα χωρίς το φλοιό
  • 2½ φλ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ. σούπας βασιλικός ξηρός
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 24 λαζάνια λαζάνια
  • 1 φλ. μοτσαρέλα
  • 1¼ φλ. ρικότα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά τις θήκες ενός ταψιού για muffin (12 θήκες).
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περρίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ρίξε το τα λουκάνικα (είτε ψιλοκομμένα, είτε χωρίς το φλοιό τους) και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λαζάνια για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  • Βάλε ένα λαζάνι στην κάθε βάση για muffin και από πάνω μια κουταλιά από τη σάλτσα, δύο κουταλάκια ρικότα και ένα κουταλάκι μοτσαρέλα.
  • Έπειτα βάλε άλλο ένα λαζάνι στην κάθε βάση και επανάλαβε τις υπόλοιπες δόσεις υλικών.
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Read More

And More