Μίνι ορεκτικά με ντομάτα και πέστο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μίνι μπουκίτσες με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Μια πολύ ωραία ιδέα για finger food ή σνακ που θα λατρέψεις, αλλά και δεν θα μετανιώσεις. Κάθε ένα από αυτά έχει ελάχιστες θερμίδες, παρά τη γεμάτη γεύση του

Θερμίδες 40

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 3/4 του φλιτζανιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
  • 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Γιαούρτι και λεμονόχορτο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και άπλωσε σε 10 βουτυρωμένα φορμάκια muffin
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το πέστο, την ντομάτα και τη μποτσαρέλα
  • Μοίρασε τη ζύμη στα 10 φορμάκια και πίεσε λίγο με τα χέρια προς τα κάτω. Τούμπαρε το φορμάκι και βγάλε τα cups (μόνο τη ζύμη) σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι
  • Βάλε από 2 κ.γ. μείγμα πέστο ντομάτας και πίεσε πάλι να βυθιστεί η γέμιση ελαφρά στη ζύμη
  • Πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε ένα από αυτά και βάλε στο φούρνο στους 200oC
  • Ψήσε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες της ζύμης
  • Σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και δύο “ξυλάκια” λεμονόχορτο

Tip


Read More

And More