Μίνι πιτσάκια

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι κάποιες φορές που δεν έχει σημασία η δυσκολία της συνταγής, αλλά το πόσο γρήγορα και εύκολα θα έχεις ένα συνοδευτικό για το κρασί σου! ΙΔΕΑ: Μικρά αφράτα πιτάκια για σουβλάκι και φρέσκα υλικά για τα πιο νόστιμα σπιτικά πιτσάκια.

Συστατικά

  • 10 μικρά στρογγυλά πιτάκια για σουβλάκι
  • 100 γρ. τριμμένη μοτζαρέλα
  • 20 τοματάκια πομοντόρο σε φετούλες
  • 2 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 φυλλαράκια βασιλικό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με καυτερή πιπεριά
  • 1 φιλετάκι αντζούγιας (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ράντισε ελαφρά τα πιτάκια με ελαιόλαδο και πασπάλισε με λίγο αλάτι.
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ψιλοκομμένο να μαλακώσει. Πρόσθεσε την αντζούγια και την τριμμένη ντομάτα. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και να χάσει τα υγρά του. Τέλος αλάτισε και πρόσεθσε 2-3 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα.
  • Άλειψε με τη σάλτσα κάθε πιτάκι και από πάνω πρόσθεσε τα ντοματάκια (δύο σε κάθε πιτάκι). Πασπάλισε με το τυρί και βάλε στο φούνρο.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο στους 180oC για 10′ λεπτά, να λιώσει το τυρί καλά. Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Tip


Read More

And More