Mini σουφλέ σοκολάτας με frosting χωρίς λιπαρά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το πιο ερωτικό γλυκό του φετινού Βαλεντίνου είναι ένα μικρό σουφλέ που λιώνει στο στόμα, συνδυασμένο με ένα διαφορετικό frosting, χωρίς βούτυρο, που θα λατρέψεις. Και εσύ και εκείνος…
Θερμίδες 150Kcal

Συστατικά

  • 4 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο
  • 2 κ.σ. γάλα 2%
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • Για το frosting χωρίς λιπαρά: 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 βανίλιες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Στρώσε ένα ταψάκι με 12 μικρά muffin με καραμελόχαρτα. Πασπάλισε το κάθε ένα με λίγη ζάχαρη
  • Ανάμειξε 2 κ.σ. ζάχαρη με το αλεύρι το κακάο και το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε έως ότου πάρεις μια απαλή πάστα. Βάλε το μείγμα σε ένα μέτριο μπολ και άφησε να κρυώσει για λίγο. Ρίξε και τις βανίλιες
  • Βάλε τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και χτύπησε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν και να στέκοντια. Πρόσθεσε 2 κ.σ. ακόμη και συνέχισε το χτύπημα (μην το παρακάνεις και χάσει τον όγκο). Πρόσθεσε απαλά το ¼ της μαρέγκας στο μείγμα κακάο και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε και το υπόλοιπο με απαλές κινήσεις για να κρατήσει τον όγκου του.
  • Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια χτυπώντας ελαφρά το ταψάκι να ισιώσει η επιφάνεια. Ψήσε στο φούρνο για 15′ λεπτά.
  • Για το frosting: Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρεμόριο, το αλάτι, το νερό και το μέλι. Ανακάτεψε ελαφρά να αναμειχθούν τα υλικά, αλλά μην βάλεις κουτάλα στο σκεύος εφόσον αρχίσει να βράζει.
  • Στο μεταξύ χτύπησε τα ασπράδια στο μίξερ να αφρατέψουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει και να στέκεται χαμήλωσε την ταχύτητα και παράλληλα κατέβασε το σιρόπι από τη φωτιά. Πρόσθεσε πολύ αργά, αλλά με σταθερή ροή το καυτό σιρόπι στο ασπράδι. Βάλε περίπου το ένα τρίτο της ποσότητας και επανάφερε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρει θερμοκρασία. Αύξησε την ταχύτητα του μίξερ και πάλι στο δυνατό. Όταν ζεσταθεί πάλι το σιρόπι αρκετά επανάλαβε τη διαδικασία άλλες δύο φορές να ενσωματώσεις το σιρόπι. Αφού τελειώσεις με την ενσωμάτωση, χτύπησε για 5-7 λεπτά το μείγμα στη δυνατό του μίξερ, να σφίξει και να γίνει αφράτο και όχι γυαλιστερό.
  • Βάλε το frosting πάνω στα σουφλέ σοκολάτας σου όσο είναι και τα δύο ελαφρώς χλιαρά. Σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More