Mondaditos!

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Παίρνεις το ψωμάκι που έμεινε από την προηγούμενη, το φρυγανίζεις και το στολίζεις με ότι λαχταρά η ψυχή σου. Αυτά είναι τα παραδοσιακά mondaditos που θα λατρέψεις… Να τι θα κάνεις με το ψωμί που έμεινε, όταν έρχονται φίλοι απροειδοποίητα στο σπίτι. Γρήγορα, εύκολα και εντυπωσιακά tapas!

Συστατικά

  • Ψωμί κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 5-6 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα: 1 αυγό
  • 3-4 φέτες jamon (ισπανικό ζαμπόν)
  • 1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο
  • 1 κομματάκι κατσικίσιο τυρί μπρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σκόρδο και τρίψε τις σκελίδες πάνω στο ψωμί. Ράντισε με το ελαιόλαδο και πασπαλισε με ρίγανη
  • Ψήσε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος ντομάτας. Βάλε σε μια κατσαόλα όλα τα υλικά, τις ντομάτες, την κέτσαπ, το βασιλικό και την καυτερή πιπεριά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Άφησε να πάρουν βράση, αλατοπιπέρωσε, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να δέσει για 10-15 λεπτά
  • Άλειψε τη σάλτσα επάνω από κάθε φέτα ψωμί και στρώσε τα ψωμάκια σου σε μια πιατέλα για… “στόλισμα”!
  • Πρόσθεσε σε κάποια φέτες από το ισπανικό ζαμπόν και από πάνω την καυτερή χαλαπένιος (μπορείς την πιπεριά να την περάσεις για μερικά λετπά από το γκριλ)
  • Σε κάποιες άλλες πρόσθεσε ένα αυγό μάτι ψημένο με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
  • Τέλος κόψε το μπρι σε ροδελίτσες και βάλε πάνω από το καυτό ψωμάκι να μαλακώσει ελαφρά. Πασπάλισε με λίγη έξτρα ρίγανη
  • Σέρβιρε τα mondaditos χλιαρά

Tip


Read More

And More