Μοσχαράκι με πατάτες κυδωνάτες στο αλουμινόχαρτο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο στο φούρνο με ξεροψημένες πατάτες και σκόρδο

Συστατικά

  • 1200 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο σε κύβους
  • 500 gr πατάτες στα τέσσερα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός ξηρός
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ξηρό
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κρέας με τις πατάτες, το λάδι, το σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο και με τα χέρια ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε να αναμειχθούν τέλεια.
  • Με το αλουμινόχαρτο φτιάξε τέσσερα τετράγωνα “ταψάκια” 30x30 cm.
  • Μοίρασε το κρέας με τις πατάτες στα τέσσερα αλουμινόχαρτα και τύλιξε καλά τα υλικά σαν πακετάκι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, άνοιξε τα πακετάκια με προσοχή και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα τρία λεπτά.
  • Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και σέρβιρε όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Read More

And More