Μοσχάρι με παντζάρια και ταχίνι

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό κρέας με ψητά παντζάρια και σος από ταχίνι και τσίλι

Συστατικά

  • 750 gr παντζάρια
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • 6 κ. σούπας ταχίνι
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • 500 gr μοσχαρίσιο κρέας (θώρακας)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς και αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις καλά τα παντζάρια ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλάτι.
  • Τοποθέτησε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου 50 λεπτά, γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
  • Ψιλόκοψε το τσίλι σε ροδέλες και ανακάτεψέ το με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
  • Κόψε σε τέσσερα κομμάτια και αλάτισε καλά το κρέας και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μετάφερέ το σε μια επιφάνεια κοπής, άφησέ το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κοψ’ το σε λεπτές φέτες.
  • Μοίρασε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
  • Ράντισε το κάθε πιάτο με το μείγμα τσίλι και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More