Μοσχάρι στην κατσαρόλα σκεπασμένο από μπαλάκια παρμεζάνας

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μοσχάρι με διάφορα μυρωδικά που καλύπτεται από υπέροχα μπαλάκια παρμεζάνας που συνοδεύουν το πιάτο, αλλά και τη γεύση του… μια συνταγή που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει! Την προτείνει το ίδιο το BBC. Τι λες;

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα στη μέση
  • 4 σκερίδες σκόρδου
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 πρέζες φρέσκο θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε τα κομματάκια το μοσχάρι στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και μετάφερε στο πιάτο
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια μαζί με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • Συμπλήρωσε και το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα
  • Στη συνέχεια βάλε στο μοσχάρι τον ζωμό, το κρασί, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και άφησε το φαγητό να πάρει βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το μοσχάρι να ψηθεί για 1 1/2 ώρα. Ρίξε το φαγητό μέσα σε μια μικρή σε διάμετρο γάστρα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψε μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Πρόσθεσε την παρμεζάνα και το γάλα και ζύμωσε να πάρεις μια ζύμη
  • Πλάσε 20 μπαλάκια με τη ζύμη αυτή και στρώσε πάνω από το κρέας
  • Ψήσε για 20 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά

Tip

Σκόρδο: ο πρίγκιπας της κουζίνας! Μάθε τα μυστικά του εδώ

Read More

And More