Μοσχαρίσιο φιλέτο με γιαπωνέζικη σος

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια γεύση ανατολής για εσένα που κάνεις διατροφή και δεν θέλεις να χαλάσεις τη δίαιτά σου. Άπαχο κρέας, απολαυστικά μυρωδικά και μπόλικη σαλάτα…

220 Θερμίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. μίσο πάστα (γιαπωνέζικο “μπαχαρικό” που θα βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. ξηρό sherry
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 300 γρ. άπαχο φιλέτο
  • Σπανάκι, αγγούρι, σέλερι, ραπανάκι και καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την πάστα με το sherry, τη ζάχαρη και το σκόρδο σε μια σακούλα τροφίμων. Πρόσθεσε μπόλικο πιπέρι και στη συνέχεια ανακίνησε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Πρόσθεσε στη σακούλα το κρέας και με απαλές μαλάξεις φρόντισε να καλύψεις όλο το κομμάτι με τη μαρινάρα. Άφησε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα
  • Ψήσε σε αντικολλητικό σκεύος που έχει κάψει καλά. Αφαίρεσε την παραπάνω μαρινάρα και ψήσε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Άφησε να κρυώσει μερικά λεπτά και κόψε σε λεπτές λωρίδες
  • Σέρβιρε με τη σαλάτα από σπανάκι, αγγούρι, σέλερι και ραπανάκι και πασπάλισε με σουσάμι

Tip


Read More

And More