Μοσχαρίσιο φιλέτο με “τηγανητές” πατάτες φούρνου και σάλτσα βουτύρου

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές μπουκιές μοσχαριού με τραγανές πατάτες φούρνου και αρωματική σάλτσα βουτύρου

Συστατικά

  • 750 gr πατάτες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 kg μοσχαρίσιο φιλέτο σε κομμάτια 2,5 cm
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5 κ. σούπας βούτυρο κομμένο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 230 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Κόψε τις πατάτες σε λωρίδες και ανακάτεψέ τες στο ταψί με δυόμιση κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε τις πατάτες σε μία στρώση και ψήσε για 35 λεπτά, γυρίζοντας πλευρά στα 15 λεπτά.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας και δουλεύοντας σε μερίδες ψήσε στο τηγάνι για έξι με οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, άφησέ το σε μια πιατέλα και επανάλαβε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Όταν τελειώσεις με το κρέας, ρίξε το σκόρδο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το βούτυρο με τον μαϊντανό και το θυμάρι με αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό.
  • Σέρβιρε το φιλέτο με τις πατάτες, περιχύνοντας με την σάλτσα βουτύρου.

Read More

And More