Μους σοκολάτας με rasberries και τριμμένο brownies

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ελαφριά συνταγή που μπορεί να ολοκληρώσει ένα ρομαντικό δείπνο. Τα μούρα δίνουν μια γλυκόξινη γεύση που δένουν ιδανικά με τη σοκολάτα.
Θερμίδες: 278/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη μους:
  • 1/2φλ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 1/2φλ. λιωμένο αβοκάντο
  • 1/2φλ. rasberries
  • 1/4φλ. + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • Για τις στρώσεις:
  • 1 + 1/3φλ. rasberries
  • 1 + 1/2φλ. κομμάτια brownie ή σοκολατένια μπισκότα
  • 1/4φλ. νιφάδες καρύδας
  • Για το σερβίρισμα:
  • 15γρ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 3κ. σούπας νιφάδες καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το σερβίρισμα:
  • Λιώσε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ανακάτεψε τη λιωμένη σοκολάτα με τις νυφάδες καρύδας.
  • Πάρε δύο ποτήρια και βούτηξε το χείλος του κάθε ποτηριού μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο.
  • Για τη μους:
  • Λιώσε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα, τον πουρέ από αβοκάντο, ται rasberries, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Για τις στρώσεις:
  • Ρίξε στον πάτο του κάθε ποτηριού 1/4κ. σούπας μους.
  • Μοίρασε αναλογικά τα rasberries σε κάθε ποτήρι.
  • Ρίξε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα, τα brownies ή τα μπισκότα και τις νυφάδες καρύδας.

Tip


Read More

And More