Μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα και σος

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή, λίγο πιο εναλλακτική από αυτή που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια. Μπορείς να την απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 268/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2/3φλ. τρίμμα φρυγανιάς
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1κ. σούπας κάπαρη
  • Φέτες λεμονιού
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε πιπέρι στα φιλέτα μπακαλιάρου.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών.
  • Σε ένα πιάτο ρίξε μέσα τη φρυγανιά.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα πρώτα στα ασπράδια αυγών και μετά στη φρυγανιά.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε μέσα τη 1κ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα και σόταρέ τα για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Άφησε τα φιλέτα στην άκρη.
  • Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξε τη μαργαρίνη, το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό, τις φέτες λεμονιού και λίγο πιπέρι και άφησέ τα να βράσουν για 4 λεπτά.
  • Μοίρασε τη sauce που μόλις έφτιαξες πάνω στα φιλέτα μαζί με την κάπαρη και το μαϊντανό.
  • Σέρβιρε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More