Μπακαλιάρος μπρεζέ με σπαράγγια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό φιλέτο μπακαλιάρου με ζωμό από λαχανικά και μεσογειακό άρωμα

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας κάπαρη
  • 1/2 λεμόνι ξύσμα + χυμός
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 φλ. νερό
  • 350 gr κόκκινες πατάτες
  • 500 gr σπαράγγια
  • 1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαίο φωτιά, αλατοπιπέρωσε προσεκτικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι να τσιγαριστούν για ένα λεπτό.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, γύρισέ τα προσεκτικά, ψήσε για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.
  • Ρίξε στο σκεύος το σκόρδο λιωμένο, την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το κρασί και ξύσε την επιφάνεια με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλεις τα υπολείμματα ψαριού και να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το νερό και το χυμό λεμονιού μαζί με τις πατάτες κομμένες στη μέση, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για 10 με 12 λεπτά.
  • Ανακάτεψε και τα σπαράγγια κομμένα και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Επέστρεψε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για περίπου τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε σε μπολ, πασπάλισε με τα φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More