Μπαλάκια τόνου με αμύγδαλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας ακόμη τρόπος να απολαύσεις τον τόνο που τόσο πολύ λατρεύεις. Είναι μικρά μπαλάκια από δροσερό γιαούρτι με τόνο και γεμάτη γεύση. Θα είναι έτοιμα στο άψε-σβήσε!

Συστατικά

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό (125 γρ)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλίτζάνι αμύγαλα σε νιφάδες (φιλέ)
  • Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάσε τον τόνο σε κομματάκια με ένα πηρούνι και ανακάτεψέ τον καλά με το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό
  • Δοκίμασε και πρόσθεσε κατά βούληση αλάτι. Συμπλήρωσε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο
  • Βάλε το μείγμα σου στο ψυγείο να σφίξει καλά για μισή ώρα περίπου
  • Πλάσε σε μπαλάκια (1 κ.σ από το μείγμα για το καθέ ένα)
  • Στρώσε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα φαρδύ και ρηχό πιάτο και κύλησε τα μπαλάκια επάνω να καλυφθούν
  • Σέρβιρε με κινέζικη γλυκόξινη σάλτσα

Tip

Μπορείς αντί για αμύγδαλο να βάλεις σουσάμι ή φρεσκοτριμμένο δυόσμο για ποικιλία στο χρώμα αλλά και στη γεύση

Read More

And More