Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι γλυκιές, είναι γεμάτες ενέργεια και ό, τι πρέπει για να απολαύσεις την έναρξη της Σαρακοστής χωρίς α χρειαστείς να χαλάσεις τη νηστεία. Πολύ καλή ιδέα και για σνακ στο γραφείο!

Θερμίδες 220

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
  • 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/2 φλιτζάνι δημητριακά (με 7 διαφορετικά δημητριακά) ολικής
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι μέρλι
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καβούρδισε τη βρώμη με τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά να πάρουν ελαφρό χρυσαφί χρώμα. Άφησε να κρυώσουν
  • Ανάμειξε τα αποξηραμένα σου φρούτα σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να κοπούν σε μικρά κομμάτια, αλλά να μην γίνουν αλοιφή
  • Βάλε τα αποξηραμένα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε μεγάλο μπολ και ανάμειξε καλά
  • Βάλε μισό φλτιζάνι νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε εκεί τα δημητριακά. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε αμέσως από τη φωτιά. Άσε να πιούν το νερό για δύο λεπτά
  • Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο στα δημητριακά, το μέλι, αλάτι και τη βανίλια και γύρισε πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς
  • Χωρίς να αφήσεις το μείγμα σου να βράσει και να σφίξει πολύ. Ρίξε το σιρόπι αυτό στα υπόλοιπα υλικά και δούλεψε με τα χέρια σου να πάει παντού
  • Στρώσε τη “ζύμη” σου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πιέζοντας καλά με τα χέρια να το φέρεις σε μια ευθεία. Άφησε το σκεύος να κρυώσει καλά
  • Κόψε σε κομμάτια και κράτησε σε αεροστεγές δοχείο

Tip


Read More

And More