Μπισκότα σοκολάτας με salty καραμέλα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα με γέμιση από αλατισμένη σοκολάτα γάλακτος

Συστατικά

  • 1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ⅓ φλ. σκόνη κακάο
  • 3 κ. σούπας γάλα
  • 2 φλ. αλεύρι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • ½ κ. γλυκού baking soda
  • ⅔ φλ. καραμέλες γάλακτος
  • 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το κακάο και το γάλα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, τοbaking powder και την baking soda.
  • Ρίξε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
  • Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλκάκια, τοποθέτησέ τα στο ταψί και με τον αντίχειρα πίεσε την επιφάνειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”
  • Ψήσε για περίπου εννιά λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, με προσοχή να μην καείς πίεσε ελαφρώς ξανά τα βαθουλώματα και άφησε να κρυώσουν εντελώς.
  • Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ρίξε τις καραμέλες βουτύρου και την κρέμα γάλακτος και βάλ’ το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.
  • Ανακάτεψε το μείγμα και ξαναβάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λείο.
  • Μοίρασε την καραμέλα στα βαθουλώματα των μπισκότων, πασπάλισέ τα με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε όταν κρυώσουν ελαφρώς.

Read More

And More