Μπουγάτσα γλυκιά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όποιον και να ρωτήσεις, η καλή μπουγάτσα κατάγεται από τις Σέρρες… επίσης τα παραδοσιακά γλυκά βασίζονται πάντα στην απλότητα! Ετοίμασε υπέροχη σεραϊκή μπουγάτσα…

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση
  • Μόλις το γάλα φουσκώσει πρόσθεσε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • Πρόσθεσε και μια κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά
  • Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα στο ταψί
  • Άπλωσε την κρέμα από πάνω, αφού κρυώσει ελαφρά και στρώσε και το υπόλοιπα φύλλα
  • Ψήσε στο φούρνο στους 180oC να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο 40-45 λεπτά
  • Άφησε να κρυώσει ελαφρά για να κόβετε και σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Tip


Read More

And More