Μπουκίτσες καρπουζιού με ζελέ

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις ένα γλυκάκι παγωμένο; Σου περισσεύει πολύ καρπούζι; Αγαπάς πολύ το καρπούζι; Αυτό το γλυκό έχει μόνο δύο υλικά, καρπούζι και φακελάκια ζελέ (ούτε καν νερό δε βάζεις!) και γίνεται εύκολα για να σου δώσει υπέροχες, παγωμένες μπουκίτσες!

Συστατικά

  • 1 μικρό καρπούζι
  • 75 γραμμάρια ζελέ σε σκόνη (με γεύση κεράσι ή φράουλα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με το ειδικό εργαλείο (scooper) που αφαιρούμε την ψίχα σε μπάλες, βγάλε 35 με 40 μπαλίτσες από το καρπούζι χωρίς κουκούτσια. .
  • Βάλε τες πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.
  • Βάλε το ζελέ σε ένα μπολ.
  • Πάρε μία μία τις μπάλες καρπουζιού και ρολάρισέ τες μέσα στο ζελέ να πάει παντού, με απαλές κινήσεις.
  • Βάζε κάθε μπάλα σε πιατέλα που έχεις στρώσει με χαρτί κουζίνας.
  • Κάνε το ίδιο για όλες τις μπάλες. Αν σου τελειώσει το ζελέ χρησιμοποίησε κι άλλο φακελάκι.
  • Βάλε τις μπάλες στην κατάψυξη μέσα σε τάπερ για κατάψυξη.
  • Άφησέ τες τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν καλά.
  • Άφησέ τες μερικά λεπτά εκτός πριν τις σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζελέ χωρίς ζάχαρη για λιγότερες θερμίδες.

Read More

And More