Μπουτάκι αρνιού στο φούρνο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η γιορτή του 15αύγουστου πλησιάζει και έχουμε μια υπέροχη συνταγή για να σερβίρεις στο γιορτινό τραπέζι!  Η μέρα επιβάλει αρνάκι κι εμείς βρήκαμε τον τρόπο να γίνει λουκούμι! 

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο! Κράτησε τρεις σκελίδες για καθάρισμα. Το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο. Βγάλε τα μισά φύλλα και ψιλόκοψε
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κιλά μπουτάκι αρνίσιο με το κόκκαλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1.5 κιλό μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • Για τη σος δυόσμου: 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.σ. καυτό νερό
  • 3 κ.σ. ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC και βάλε στο κάτω ένα ταψάκι με λίγο νεράκι και τη σχάρα στη μέση
  • Ανάμειξε τις τρείς σκελίδες σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ξίσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε το μπουτάκι και άλειψε πάνω του το μείγμα που έφτιαξες. Βάλε το αρνάκι στην καυτή σχάρα
  • Βράσε τις πατάτες και άφησε σε νερό που βράζει για δέκα λεπτά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το ολόκληρο σκόρδο και αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε με μπόλικο ελαιόλαδο και βάλε τις πατάτες στο ταψάκι κάτω από το αρνί
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος δυόσμου. Ανάμειξε το ψιλοκομμένο δυόσμο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό και το ξίδι σε ένα μπολ
  • Ψήσε το αρνάκι για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Βγάλε από το φούρνο τύλιξε με αλουμινόχαρτο και άφησε για ένα τέταρτο στην άκρη πριν σερβίρεις
  • Σέρβιρε μαζί με τις πατάτες και τη σος στην άκρη

Tip


Read More

And More