Μπουτάκια πανέ στο φούρνο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου δεν χρειάζεται να είναι και τηγανητά… μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις, αφού θα είναι έτοιμα στο φούρνο και πεντανόστιμα!

Συστατικά

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κ.σ γάλα
  • 1 ¼ φλιτζάνια θρυμματισμένα κορνφλέικς ή κρακεράκια
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Μια μικρή πρέζα πιπέρι
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1-1,5 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χτυπημένο αυγό με το γάλα
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε τα κορνφλέικς με το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε και το λιωμένο βούτυρο. Άφησέ το στην άκρη
  • Βγάλε την πέτσα από το κοτόπουλο
  • Βύθισε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο αυγό και μετά στα δημητριακά
  • Βάλε το κοτόπουλο σε βουτυρωμένο ταψί χωρίς να ακουμπάει το ένα κομμάτι το άλλο. Πασπάλισέ το με ό,τι έχει μείνει από το μίγμα των δημητριακών ώστε να καλυφθούν καλά
  • Ψήσε για 45 με 55 λεπτά μέχρι να ψηθεί και από μέσα το κοτόπουλο.
  • Σέρβιρε με ροδέλες λεμόνι και φρέσκο θυμάρι

Tip


Read More

And More