Μπρεζέ λαχανικών μέσα σε μαρούλι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γέμισε ένα μαρούλι με υπέροχα λαχανικά και φτιάξε ένα ρολό που πιο νόστιμο δεν έχεις ξαναδοκιμάσει…

Συστατικά

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • Μερικές πράσινε πιπεριές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 μεγάλο μαρούλι ελαφρά ανοιγμένο στο κέντρο, που έχεις αφαιρέσει την καρδιά
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κίτρινη πιπεριά, την ντομάτα, τις ελιές, την μελιτζάνα και το κολοκύθι σε κυβάκια ανακατεύοντας για ένα λεπτό
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το ψήσιμο να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά σου
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά
  • Βάλε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε να γίνει ψιλό ψίχουλο. Ανακάτεψε τα ψίχουλα με τα υπόλοιπα λαχανικά σου
  • Γέμισε το μαρούλι όπως είναι με το μείγμα των λαχανικών και δέσε με σπάγγο, να φτιάξεις ένα ρολό. Πίεσε καλά πάνω στον πάγγο τη βάση του μαρουλιού να στέκεται όρθιο
  • Βάλε το μαρούλι με προσοχή σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό. Σκέπασε και άσε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
  • Στο μεταξύ φρόντιζε να μην μείνει εντελώς από τα υγρά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί και συμπλήρωσε και το ελαιόλαδο. Μην ανησυχείς αν φεύγει η γέμιση, απλά ρίξτην πάλι μέσα με μια ξύλινη κουτάλα
  • Βγάλε και άφησε να κρυώσει ελαφρά. Αφαίρεσε τον σπάγγο και κόψε σε κομμάτια

Tip


Read More

And More