Μπριόσακια γεμιστά με τυρί, μπέικον και αυγό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές πρωινές μπουκιές με γλυκό ψωμί, cheddar, μπέικον και αυγά φούρνου

Συστατικά

  • 6 ψωμάκια μπριός
  • 6 λεπτές φέτες μπέικον
  • 6 φέτες cheddar
  • 6 μεσαία αυγά
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο κάθε μπριός, χωρίς να αφήνεις την βάση ανοιχτή.
  • Μετάφερε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άλειψέ τα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθέτησε μία φέτα cheddar σε κάθε ψωμάκι και από πάνω μία φέτα μπέικον.
  • Με προσοχή, διαχώρισε κάθε αυγό σε κρόκο και ασπράδι και ρίξε κάθε ασπράδι πάνω από το μπέικον στα μπριοσάκια.
  • Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθούν τα ασπράδια και αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο.
  • Ρίξε στην κορυφή κάθε μπριός έναν κρόκο, χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ξαναβάλε τα ψηθούν για πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο, άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.

Read More

And More