Μπριζόλα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι μπριζόλες σου παίρνουν ιδιαίτερη γεύση αχλαδιού και φίνας γκοργκοντζόλας. Ένας ακόμη τρόπος να μετατρέψεις το bbq σε gourmet γεύμα…

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (όχι πολύ χοντρές)
  • Aλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ώριμα αχλάδια κομμένα σε 8 βαρκάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί ή χυμό μήλου
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ ψιλοκομμένο + λίγο έξτρα σε θρύμματα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλάτισε τις μπριζόλες.
  • Βάλε το λάδι να κάψει και μαγείρεψε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Γύρισέ τες και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μη βγάζουν αίμα.
  • Βγάλτες και άφησέ τες στην άκρη. Καθάρισε το σκεύος από τα ζουμιά.
  • Ρίξε το βούτυρο και μετά τα αχλάδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρισε για 5 λεπτά να ροδίσουν. Βγάλτα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Ρίξε στο σκεύος το κρασί και την κρέμα να πάρουν βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά. Βράσε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σκεπάσεις για 1 με 2 λεπτά να πήξει ελαφρώς. Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
  • Βγάλε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε βάζοντας στο πιάτο μία μπριζόλα, αχλάδι και περίχυσε με τη σάλτσα του τυριού και λίγο πιπέρι. Προαιρετικά ρίξε λίγο ακόμη τυρί.

Tip


Read More

And More