Χοιρινά μπριζολάκια με σπόρους μουστάρδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πρωτότυπο πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και σαλάτα μουστάρδας με “πίκλες” κρεμμυδιού

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ¼ φλ. και 2 κ. σούπας ξύδι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • 1 ματσάκι φύλλα μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά δαχτυλίδια και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με τους σπόρους μουστάρδας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, 1/4 του φλιτζανιού ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και δύο κουταλιές λερό και βάλε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε το “σιρόπι” με το κρεμμύδι και τους σπόρους μουστάρδας.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Ψήσε το κρέας μέχρι να σκουρύνει, για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο ξύδι και ελάχιστο νερό και άσε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
  • Μόλις μειωθεί ελαφρώς ο όγκος της σάλτσας (περίπου ένα λεπτό), αλατοπιπέρωσε και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Βάλε τα φύλλα μουστάρδας σε ένα μπολ, πασπάλισέ τα με αλατοπίπερο και ανακάτεψέ τα με τη ζεστή σάλτσα.
  • Σούρωσε τα κρεμμύδια με τους σπόρους μουστάρδας που έχουν γίνει “πίκλες” και ανακάτεψέ τα με τη σαλάτα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με τη σαλάτα και τις “πίκλες” κρεμμυδιού.

Read More

And More