Μπρόκολο με σος ταχίνι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ανάμιξε φρέσκα και βραστά λαχανικά με μια μυρωδάτη σος από ταχίνι, πασπάλισε με σουσάμι και έχεις έτοιμο ένα πιάτο που και νηστίσιμο είναι αλλά και γεμάτο πολυτιμότατα μέταλλα και βιταμίνες!

100 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1/2 κεφάλι μπρόκολο (σε μικρά μπουκετάκια)
  • 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψημένο σουσάμι
  • Για τη σος ταχίνι
  • μισό φλιτζ. ταχίνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μια πρέζα κύμινο
  • μια πρέζα πάπρικα
  • μια πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε στον ατμό το μπρόκολο μέχρι να πάρει έντονο πράσινο χρώμα και να μαλακώσει, για περίπου 4 λεπτά.
  • Βγάλ’ το από τον ατμό και άφησέ το στην άκρη.
  • Μαγείρεψε στον ατμό την κολοκύθα μέχρι και αυτή πάρει έντονο κίτρινο χρώμα και να μαλακώσει, για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της σος. Κράτα 1/4 φλιτζ. και την υπόλοιπη αποθήκευσέ την στο ψυγείο.
  • Ανακάτεψε σε σαλατιέρα τα λαχανικά με το κόκκινο λάχανο και το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε στην κορυφή τα μαγειρεμένα λαχανικά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Πρόσθεσε τη σος ταχίνι.
  • Πασπάλισε με σουσάμι.

Tip


Read More

And More