Μπρουσκέτες με ρικότα, pesto και τοματίνια

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Είχαμε συνηθίσει τις κλασικές μπρουσκέτες με βασιλικό και μοτσαρέλα. Τώρα τη θέση του βασιλικού παίρνει το pesto και τη θέση της μοτσαρέλας ή ρικότα. Φυσικά, τα τοματίνια δίνουν extra γεύση και χρώμα.
Θερμίδες: 226/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 λεπτές φέτες ψωμί
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τυρί ρικότα light
  • 1/3 φλ. σάλτσα pesto
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • Βαλσάμικο ξύδι για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε το ψωμί σε μια αντικολλητική κόλλα, άλειψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε τα για 4 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο.
  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι και σε μέτρια ένατση.
  • Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Ρόξε μέσα τα τοματίνια, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγείρεψέ τα για 4 λεπτά και μετά βάλ’ τα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε 2 πιάτα χώρισε τα ψωμάκια.
  • Άλειψε το τυρί, μετά τη pesto και μετά χώρισε ομοιόμορφα τα τοματίνια.
  • Πασπάλισε με βαλσάμικο για extra γεύση.

Tip


Read More

And More