Μπρουσκέτες σολομού

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ακούς μπρουσκέτες και φαντάζεσαι κάτι εξαιρετικό. Είναι γευστικά, αλλά στην προετοιμασία είναι το πιο εύκολο έδεσμα που έκανες ποτέ. Απλά φρυγανίζεις το ψωμάκι και προσθέτεις νόστιμα υλικά.

Συστατικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • Ξύσμα λεμονιού περίπου 1 κ.σ.
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Δυο πρέζες ψιλοκομμένο άνηθο
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • Μισό κόκκινο κρεμμύδι (μεγάλο) κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ
  • Χτύπησε ελαφρά τη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσέ την απ’ ευθείας σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τον άνηθο
  • Κόψε το ψωμάκι σου σε φέτες και ψήσε στο γκριλ να πάρουν ελαφρύ χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Άπλωσε το μείγμα της κρέμα γάλακτος στο ψωμάκι και βάλε από ένα κομμάτι σολομού, λίγο κρεμμύδι και άνηθο
  • Σέρβιρε ζεστά ή κρύα

Tip

Αντικατάστησε την κρέμα γάλακτος με τυρί κρέμα

Read More

And More