Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποτέ άλλοτε το muffin δεν είχε πιο μεσογειακό και ελληνικό ταμπεραμέντο! Α, είναι και νηστίσιμο… Ο Σεφ Νίκος Κατσάνης, που έχει εξελίξει τη χρήση του χαλβά, του ταχινιού και του σησαμέλαιου στην μαγειρική, μας συστήνει έναν απολαυστικό τρόπο να γλυκάνουμε το τραπέζι της Σαρακοστής. Μια συνταγή μέσα από το βιβλίο “Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά”

Συστατικά

  • 100 γρ.ζάχαρη
  • 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 220 ml χυμό πορτοκάλι
  • 40 ml κονιάκ
  • 200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
  • 100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • Γλάσο Ταχινιού: 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπα τη ζάχαρη, το χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι ν’ αφρατέψουν. Πρόσθεσε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακάτεψε απαλά
  • Τέλος, πρόσθεσε αλευρωμένα τα καρύδια και μοίρασε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Ψήνσε για 25-30 λεπτά στους 170-180°C και άφησε να κρυώσουν.
  • Βάλε το νερό με τη ζάχαρη και φτιάξε το σιρόπι. Πρόσθεσε στη συνέχεια και το ταχίνι. Χτύπησε το μείγμα και διατήρησέ σε μπεν μαρί
  • Στη συνέχεια βούτηξε τα muffin στο γλάσο ταχινιού και άφησε να κρυώσουν

Tip

Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες

Read More

And More