Muffins κανέλας με ψωμί του τοστ και αυγά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο πιάτο με έμπνευση από το French toast και τα Cinnamon Rolls

Συστατικά

  • 14 φέτες ψωμί του τοστ μόνο ψίχα
  • 6 αυγά
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • ζάχαρη άχνη ή μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για muffins με 12 θήκες.
  • Κόψε το ψωμί του τοστ σε κύβους και ρίξ’ τους σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τρεις κουταλιές ζάχαρη.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα πάνω από τους κύβους ψωμιού και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Μοίρασε το μείγμα στις θήκες του ταψιού για muffins, πιέζοντάς το ώστε να γίνει συμπαγές.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και πασπάλισέ τα πάνω από το μείγμα ψαμιού.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα muffins.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή μέλι.

Read More

And More