Muffins με γλυκό σταφύλι και αμύγδαλα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γλυκό κουταλιού αντικαθιστά μέρος της ζάχαρης κάνοντας το γλυκό σου ακόμη πιο υγιεινό! Επιπλέον τα αμύγδαλα προσθέτουν καλά λιπαρά στο σπιτικό σου επιδόρπιο. Ένα υπέροχο κεκάκι για πρωινό ή απογευματινό σνακ που θα σε ξετρελάνει.

Θερμίδες 111

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά, καλά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • 200γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού σταφύλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα ταψάκι για muffin με καραμελόχαρτα
  • Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το baking powder
  • Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Τέλος πρόσθεσε το γλυκό σταφύλι και ανακάτεψε. Μπορείς να ψιλοκόψεις τις ρώγες πριν τις ενσωματώσεις
  • Αλεύρωσσε ελαφρά τα αμύγδαλα και πρόσθεσε στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά να μην ταλαιπωρήσεις το μείγμα
  • Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 και ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Tip


Read More

And More