Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μυρωδικά

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μυρωδικά | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
25 λεπτά

Λαχταριστά μύδια αχνισμένα σε βάση λευκού κρασιού και μυρωδικών

Συστατικά
  • 2 kg φρέσκα μύδια
  • 2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1⁄2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1⁄3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος μαγειρέματος
  • Πλύνε καλά και ξύσε τα όστρακα εξωτερικά σε κρύο νερό.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το λευκό κρασί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το λάδι και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μύδια, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και δυνάμωσε τη φωτιά.
  • Άσε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου πέντε λεπτά και έπειτα αφαίρεσε όσα δεν έχουν ανοίξει το κέλυφός τους.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και το λάδι, ανακάτεψε και σέρβιρε σε μπολ με το φρυγανισμένο ψωμί.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ