Μύδια αχνιστά με μέλι και μπύρα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αχνιστά μύδια με βουτυρένιες μπαγκέτες, ένα ορεκτικό που μυρίζει θάλασσα και μυρωδικά, ο καλύτερος τρόπος για ένα τραπέζι πολλά υποσχόμενο και light!
199 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • Για τις μπαγκέτες
  • 1 μεγάλη μπαγκέτα τσιαπάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (κόλιανδρο, βασιλικό, θυμάρι και ρίγανη )
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μύδια σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
  • Τρίψε τις εξωτερικές πλευρές των μυδιών και αφαίρεσε τυχόν φύκια ή ό,τι άλλο έχει κολλήσει στην επιφάνειά τους.
  • Πέταξε όσα μύδια είναι ανοιχτά.
  • Άφησέ τα στο παγωμένο νερό όσο συνεχίζεις τη συνταγή.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθούν, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε και μαγείρεψε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε τη μπύρα και το μέλι και ανακάτεψε τα.
  • Ρίξε και τα μύδια και ανακάτεψε.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι τα μύδια να ανοίξουν και η μπύρα να πάρει βράση, περίπου δηλαδή 5 έως 6 λεπτά.
  • Ρίξε το μπέικον και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε τα μύδια καλά, ώστε ο ζωμός να μπει και στο εσωτερικού από το κέλυφος.
  • Σέρβιρε αμέσως με τις μπαγκέτες.
  • Πώς θα φτιάξεις τις μπαγκέτες
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 C.
  • Άλειψε το μαλακωμένο βούτυρο στις μπαγκέτες.
  • Ρίξε από πάνω διάφορα μυρωδικά.
  • Ψήσε τις μπαγκέτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σαν ψωμί του τοστ, περίπου 10 λεπτά δηλαδή.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο και πασπάλισε με το αλάτι.
  • Σέρβιρε με τα μύδια.

Tip

Επειδή τα μύδια ως θαλασσινά είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, κράτησέ τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις και βγάλ' τα όταν είναι η ώρα να τα ετοιμάσεις!

Read More

And More