Μύδια με κόκκινο πέστο ντομάτας

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστά μύδια στην κατσαρόλα με πάστα λιαστής νοτμάτας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 kg φρέσκα μύδια
  • 4 κ. σούπας κόκκινο πέστο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο:

  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. γλυκού κάπαρη
  • 4κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ ανακάτεψε τις λιαστές ντομάτες με το βασιλικό, την κάπαρη, το λάδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγάρισε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε το κρασί και το μπούκοβο και άσε να βράσει για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μύδια, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
  • Ρίξε μέσα το κόκκινο πέστο και ανακάτεψε καλά.

Tip


Read More

And More