Μυζηθρόπιτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αντικατέστησες τη φέτα με τη μυζήθρα για να προσέξεις τη διατροφή σου! Το ήξερες όμως πως με αυτή μπορείς να κάνεις και υπέροχη, ελαφριά μυζηθρόπιτα; Δες εδώ την γρήγορη και έυκολη συνταγή από το βιβλίο της Μάρθας Συριανάκη “Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”! Εκδόσεις Φίλντισι, 2010

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι νωπή μυζήθρα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι άνιθο/μαϊντανο/βασιλικό ή όποιο αρωματικό χόρτο σου αρέσει (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Μαργαρίνη
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε
  • Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώσε εκεί ένα από τα φύλλα σφολιάτας
  • Άδειασε από πάνω το μείγμα με το τυρί και σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
  • Ψήσε στους 180oC για 30-35 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας
  • Σέρβιρε ζεστή ή χλιαρή

Tip

Μπορείς να δώσεις λίγη ακόμη γεύση στην πιτούλα σου αν προσθέσεις κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλας που πιθανότατα έχεις στο ψυγείο σου

Read More

And More