Ναπολεόν με ροδάκινο και κατσικίσιο τυρί

1 Ω & 10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Στρώσεις απολαυστικού φρούτου με ενδιάμεση απολαυστική κρέμα κατσικίσιου τυριού και αρωματικό ξύσμα λεμονιού. Το γλυκό του καλοκαιριού έφτασε…

Συστατικά

  • 4 κ.σ. μαργαρίνη ανάλατη
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 18 αποξηραμένα ροδάκινα
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Μέλι (plus λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
  • ¼ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Φυστίκια Αιγίνης τριμμένα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε 2,5 φλιτζάνια νερό, τη μαργαρίνη και το ξυλάκι κανέλας και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά
  • Πρόσθεσε τα ροδάκινα, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα, περίπου 25 με 30 λεπτά
  • Άφησέ τα να κρυώσουν μέσα στο ζουμί για περίπου 15 λεπτά, στράγγισέ τα και άφησέ τα να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
  • Ανακάτεψε το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού
  • Για να σερβίρεις, στέγνωσε τα ροδάκινα σε λίγο χαρτί αν έχουν πολλά ζουμιά. Βάλε σε κάθε πιάτο από ένα ροδάκινο, από πάνω λίγο από το μείγμα του τυριού, πασπάλισε με φυστίκι, βάλε άλλο ένα ροδάκινο, τυρί, φιστίκι και ένα τρίτο ροδάκινο
  • Τέλος πασπάλισε με λίγο έξτρα ξύσμα λεμόνι και αν θέλεις ελάχιστο χοντρό αλάτι για να γίνει πιο ενδιαφέρον γευστικά

Tip

Βάλε αντί για αποξηραμένα ζουμερά ροδάκινα να πάρουν ελαφριά βράση στη μισή ποσότητα νερού, ίσα για να πάρουν το άρωμα της κανέλας καθώς δε χρειάζονται παραπάνω μαγείρεμα, και απέσυρέ τα από τη φωτιά για να κρυώσουν

Read More

And More