Νεραντζάκι γλυκό

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάθε φρούτο που γίνεται γλυκό του κουταλιού έχει την εποχή του… Κατά το καλοκαιράκι το μελιντζανάκι, λίγο πριν το φθινόπωρο το καρυδάκι και το σταφύλι. Μέσα στο φθινόπωρο το κυδώνι! Αυτή την εποχή δοκίμασε να βάλεις στα χρωματιστά (από τα φρούτα) βαζάκια σου νεραντζάκι γλυκό! Θέλει λίγη περισσότερη προετοιμασία, προκειμένου να ξεπικρίσει, αλλά είναι απολαυστικό. Κι όχι μόνο σκέτο, αλλά και σε δροσερό γιαουρτάκι είναι εκπληκτικό…

Συστατικά

  • 1 κιλό φλούδες νεραντζιών. Περίπου 2 κιλά νεράτζια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα νεράντζια καλά και σκούπισέ τα
  • Τρίψε ελαφρά τα νεράντζια στον τρίφτη και χάραξε για να βγάλεις ομοιόμορφα κομμάτια φλούδες
  • Πάρε μια μεγάλη βελόνα με σπάγκο, τύλιξε τις φλούδες σε ρολάκια και πέρασε τες μία, μία από την κλωστή. Στερέωσε καλά τις άκρες
  • Βάλε τα νεράντζια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν
  • Γύρισέ τα σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό και άφησε εκεί για μια ημέρα. Φρόντιζε να αντικαθιστάς το νερό κάθε 3-4 ώρες να ξεπικρίσουν
  • Στράγγιξε καλά απλώνοντας την κλωστή σε μια πετσέτα
  • Βάλε και πάλι τα νεράντζια σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό μαζί με τη ζάχαρη. Βράσε μέχρι να δέσει το γλυκό 
  • Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά στίψε το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα
  • Αφού κρυώσει μοίρασε σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν καλά

Tip

Γιατί βάζουμε χυμό λεμόνι στο γλυκό; Είναι το μυστικό για να έχεις τραγανά γλυκά κουταλιού και σφιχτές μαρμελάδες... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More