Νιόκι στο φούρνο με ζαμπόν

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά νιόκι με αρακά, τυριά και ζαμπόν

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 gr ζαμπόν σε κύβους
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλ. ζψμός κοτόπουλου
  • 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. σκληρό τυρί Δανίας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ζέστανε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τους κύβους ζαμπόν και το θυμάρι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να σκουρύνει το κρέας ελαφρώς.
  • Ρίξε και το ζωμό κοτόπουλου με 3/4 του φλιτζανιού νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τα νιόκι, ανακάτεψε καλά, κάλυψε με το καπάκι και άφησε να βράσουν για περίπου πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά, πρόσθεσε τον αρακά και την κρέμα γάλακτος με αλατοπίπερο και πασπάλισε με το τριμμένο τυρί όλη την επιφάνεια.
  • Ψήσε στο γκριλ για τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

Read More

And More