Νηστίσιμα φαγητά: Πικάντικες γαρίδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι γαρίδες μπαίνουν για τα καλά στο πρόγραμμα αλλά δε χρειάζεται να είναι απλά νερόβραστες!

Συστατικά

  • 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες ή μόνο με την ουρά
  • 1,5 +1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • μισό κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • λίγο χυμό από λάιμ ή λεμόνι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε την 1,5 κ.σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι, το κρεμμύδι και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ βάλε τις γαρίδες και περίχυσέ τες με το μείγμα. Ανακάτεψέ τες καλά να καλυφθούν.
  • Σκέπασέ τες με διαφανή μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο από 10 λεπτά μέχρι και μια μέρα.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τη 1 κουταλιά λάδι και τις γαρίδες.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε τις γαρίδες για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  • Σβήσε τη φωτιά και περίχυσε με λίγο χυμό λάιμ.

Tip

Σέρβιρε με μακαρόνια ή ρύζι ή και μέσα σε αραβική πιτούλα με ψιλοκομμένο λάχανο!

Read More

And More