Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λιχουδιές ακόμη και για εκείνους που νηστεύουν και το λάδι… Μικρά μηλοπιτάκια όλο γεύση και άρωμα! Φανταζόσουν ποτέ πως δεν θα έπρεπε να βάλεις στην τραγανή ζύμη ούτε βούτυρο, ούτε γάλα, αλλά ούτε και αυγά;

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 2/3 του φλιτζανιού φυτίνη
  • Αλάτι ση μύτη του κουταλιού
  • 8 κ.σ. παγωμένο νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 3 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. αλέυρι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και βάλε σε ένα μπολ
  • Συμπλήρωσε τη φυτίνη και με δύο μαχαίρια ανακάτεψε το μείγμα να πάρεις μπιλάκια ζυμάρι σε μέγεθος αρακά
  • Πρόσθεσε το νερό να νωτίσει καλά όλο το μείγμα. Ζύμωσε να πάρεις δύο μπάλες ζύμης (η μία ελαφρώς μεγαλύτερη από την άλλη)
  • Άφησε στην άκρη σκεπασμένη με μεβράνη να παγώσει για μία ώρα
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Ανάμειξε το λεμόνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα μήλα και άφησε να σταθεί η γέμιση και να μαλακώσουν τα μηλαράκια
  • Άνοιξε την ζύμη σε δύο φύλλα και με το πρώτο στρώσε το κάτω μέρος ενός muffin!
  • Απλά κόψε με κουπάτ ή μεγάλο φλιτζάνι σε στρογγυλά που θα στρώσεις μέσα στη φόρμα (Θα πάρεις 10-15) Γέμισε με τα μήλα
  • Σκέπασε και πάλι με το δεύτερο μέρος της ζύμης κόβοντας και πάλι σε στρογγυλά κομματάκια που θα τα σκεπάσουν
  • Κάνε τρύπες επιφάνεια να αναπνέει η γέμιση. Μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη ακόμη ζάχαρη και κανέλα
  • Ψήσε στους 200oC να πάρουν χρώμα για περίπου 40 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφόρμαρε

Tip

Το μυστικό της... κλασικής αμερικάνικης μηλόπιτας είναι στο μήλο! Μάθε περισσότερα εδώ

Read More

And More