Noodles αυγού με κρέμα, λαχανικά και κοτόπουλο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά noodles με αρωματική μπεσαμέλ, ψιλοκομμένα λαχανικά και κοτόπουλο σοτέ

Συστατικά

Για τα noodles:

  • 340 gr noodles αυγού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού ξερός μαϊντανός
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο και σοτάρισε το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό.
  • Ρίξε το αλεύρι και καβούρδισέ το για δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι, τον μαϊντανό και τη σκόνη κρεμμυδιού.
  • Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησέ τη στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα καλά.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και αλτοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρισε για τρία λεπτά ανακατεύοντας.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι.
  • Σοτάρισε τα λαχανικά για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε το θυμάρι.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τη σάλτσα, τα noodles, το κοτόπουλο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More