Noodles με γάλα καρύδας και γαρίδες

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας, κάρυ και λεμονόχορτο

Συστατικά

  • 120 gr vermicelli noodles
  • 4 φλ. baby σπανάκι
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 1/2 κ. γλυκού κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κ. γλυκού fish sauce
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ξύσμα από 1 lime + 1 κ. γλυκού χυμός lime
  • 3/4 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι
  • ½ kg γαρίδες
  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε τέσσερα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με μήκος 40 cm.
  • Δίπλωσε κάθε κομμάτι χαρτιού στη μέση, άνοιξέ τα σαν βιβλία και μοίρασέ τα σε δύο ταψιά.
  • Βάλε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ τα με ζεστό νερό, άφησέ τα για πέντε λεπτά και σούρωσέ τα καλά.
  • Στέγνωσε το μπολ και ξαναβάλε εκεί τα noodles μαζί με το σπανάκι και το καρότο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα καρύδας με την πάστα κάρυ, τη fish sauce, το σκόρδο, το ξύσμα και χυμό του lime και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Ρίξε ¼ φλιτζανιού στα noodles, αλάτισε με 1/8 κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε τα noodles με το σπανάκι και το καρότο στα τέσσερα χαρτιά (στη μία «σελίδα» κάθε «βιβλίου») και ράντισε κάθε μερίδα με δύο κουταλιές νερό.
  • Τοποθέτησε από πάνω τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους, κόψε κάθε κλωνάρι λεμονόχορτου στα τέσσερα και βάλε δύο σε κάθε μερίδα.
  • Κλείσε κάθε χαρτί με τη δεύτερη ακάλυπτη πλευρά, τυλίγοντας κι στρίβοντας τις ενώσεις, ώστε να κλείσει κάθε πακέτο αεροστεγώς.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το λεμονόχορτο και σέρβιρε.

Read More

And More