Νορβηγικός μπακαλιάρος με παντζάρια και σάλτσα βούτυρου

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια νόστιμη εκδοχή του μπακαλιάρου έρχεται από τη Νορβηγία και γεμίζει το πιάτο σου χρώμα και γεύσεις!

Συστατικά

  • 800 γρ. μπακαλιάρο σε φιλέτα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 200 γρ. παντζάρια (βολβό – όχι φύλλα)
  • 400 γρ. μικρές λευκόσαρκες οβαλ πατάτες (ποικιλία almond)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σως βουτύρου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 ml χυμό λάιμ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μικρά, βρασμένα καρότα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε τα φιλέτα μπακαλιάρου με το αλατοπίπερο κι άφησέ τα στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς
  • Βράσε νερό κι άφησε τα φιλέτα να ρουφήξουν για 10 περίπου λεπτά
  • Καθάρισε τα παντζάρια, κόψ’ τα σε κύβους και βράσε τα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πλύνε τις πατάτες και κόψ’ τες κάθετα, πασπάλισέ τες ελαφρά με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Βάλ’ τες σε ρηχό ταψί και ψήσε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
  • Για τη σως βούτυρου: ζέστανε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μειωθεί στο μισό περίπου κι έπειτα ανακάτεψε με σύρμα το λιωμένο βούτυρο.
  • Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το λάιμ.
  • Σέρβιρε τον μπακαλιάρο με τα παντζάρια, τις ψημένες πατάτες και βραστά καρότα.

Tip


Read More

And More