Ντοματόσουπα γκασπάτσο

2 ώρες 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και άκρως καλοκαιρινή ντοματόσουπα

Συστατικά

  • 750 gr ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. αγγούρι
  • 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 ντοματοχυμός
  • 2 κ. σούπας βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο λίτρα νερό και βράσε σε δυνατή φωτιά.
  • Με ένα μαχαίρι χάραξε τη βάση κάθε ντομάτας σε σχήμα “x” και ριξ’ τες στο βραστό νερό για 15 δευτερόλεπτα.
  • Μόλις βγάλεις τις ντομάτες, βαλ’ τες αμέσως σε ένα μπολ με άφθονο παγωμένο νερό με πάγο και άφησέ τες μέχρι ν ακρυώσουν, ώστε να μπορείς να τις επεξεργαστείς.
  • Στέγνωσε τις ντομάτες, καθάρισέ τες και αφαίρεσε όλα τα σπόρια τους, ρίχνοντάς τα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, συλλέγοντας όλους τους χυμούς.
  • Πάρε το ζωμό από τις ντομάτες και πρόσθεσέ τους όσο έτοιμο ντοματοχυμό χρειάζεται ώστε να φτάσουν το ένα φλιτζάνι.
  • Καθάρισε τα αγγούρια, αφαίρεσε το εσωτερικό με τους σπόρους και κόψε σε μικρά κυβάκια, λιώσε το σκόρδο, ψιλόκοψε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και την καυτερή.
  • Ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί με τις ντομάτες, το κύμινο, το λάδι, το χυμό lime, το βαλσαμικό ξύδι, τη Worcestershire και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το μισό μείγμα στο μπλέντερ και χτύπησέ το μέχρι να γίνει πουρές.
  • Επέστρεψε τον πουρέ στην υπόλοιπη σούπα, κάλυψε καλά με μεμβράνη και άσε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Read More

And More