Ντοματόσουπα με κριθαράκι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμη και εύκολη ντοματόσουπα με κρουτόν από τοστ τυριού

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1/2 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 100 gr σκληρό τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μεσαία φωτιά για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα ακόμη λεπτό και μετά ρίξε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, γέμισε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε αλάτι και βάλε το κριθαράκια να βράσει για επτά λεπτά.
  • Σούρωσε το κριθαράκι και ρίξ’ το στη σάλτσα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και άλειψε καλά τις φέτες του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο.
  • Μοίρασε το τριμμένο τυρί στις δύο φέτες και σκέπασέ τα σαν τοστ.
  • Βάλε τα τοστ να ψηθούν στο τηγάνι για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Άφησέ τα για ένα λεπτό να “σταθούν” και κόψε σε μικρούς κύβους.
  • Σέρβιρε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν από τοστ.

Tip


Read More

And More