Nuggets κοτόπουλου με κρούστα από μουστάρδα και αμύγδαλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές ψητές κοτομπουκιές με κρούστα από σος μουστάρδας και τριμμένο αμύγδαλο

Συστατικά

  • 1/2 φλ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. ψητά αμύγδαλα τριμμένα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και το μέλι, μετάφερε τη μισή σάλτσα στο ψυγείο σκεπασμένη και κράτησε την υπόλοιπη στο μπολ.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και βύθισέ τες στο μείγμα μουστάρδας που κράτησες εκτός ψυγείου.
  • Έπειτα πέρασε τα κομμάτια ένα-ένα από το μείγμα αμυγδάλου μέχρι να σκεπαστούν σε κάθε πλευρά.
  • Άλειψε με λίγο λάδι το αντικολλητικό χαρτί και μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, άφησε να “σταθούν” για δύο εκτός φούρνου και σέρβιρε με τη σος μουστάρδας που διατήρησες στο ψυγείο.

Read More

And More