Ocean Pie “Πίτα Βυθού”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν η blog-οσφαιρα σου βγάζει… λαβράκι! Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες με κάθε λογής ψάρι και υπέροχη γεύση. Είναι πολύ δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά όχι τόσο “ξακουστή” στην Ελλάδα. Δοκίμασέ την και θα δεις πως θα γίνει ο τρόπος να λατρέψουν τα παιδιά – και οι μεγάλοι – το ψάρι!

Πηγή

Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 250 γρ. φρέσκο σολωμό φέτα
  • 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κιλό πατάτες
  • 60 γρ. μαργαρίνη ή βιτάμ
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ τυρί gouda ή cheddar τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε 1 και 1/4 του φλιτζανιού γάλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το μπακαλιάρο, το σολωμό και λίγο φρέσκο πιπεράκι σε μια κατσαρόλα.
  • Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 10′-12′ μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια. Παράλληλα καθάρισε τις πατάτες και βάλε να βράσουν καλά.
  • Στράγγιξε το ψάρι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και κράτησε 1 1/2 φλιτζάνι απο το ζωμό που έβρασε. Εάν δεν φτάσει πρόσθεσε λίγο γάλα ακόμα.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το ζωμό που κράτησες και το κρασί και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση
  • Τέλος πρόσθεσε τον άνιθο και αλατοπίπερο και βράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Καθάρισε τα ψάρια από τα κόκαλα και την πέτσα τους και τα ξεψαχνίζεις
  • Βάλε σε πυρίμαχο σκεύος και απο πάνω άπλωσε τις γαρίδες. Λιώσε μισή απο τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι,πρόσθεσε το αλεύρι και ψήσε για 1΄ ανακατεύοντας
  • Πάρε την κρέμα και άπλωσέ την πάνω από τα ψάρια και ανακάτεψε απαλά να πάει παντού
  • Στη συνέχεια σούρωσε τις πατάτες και λιώσε σε πούρε με την υπόλοιπη ποσότητα της μαργαρίνης και του γάλακτος
  • Πασπάλισε με το τυρί και τη φρυγανιά και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20′ -25΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια του πουρέ!

Tip

Μύριζουν τα χέρια σου όταν καθαρίζεις ψάρια; Υπάρχει λύση...Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More