Cheddar loves bacon: Low budget gourmet

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να “κυριεύεσαι” από μια ακατανίκητη επιθυμία για μια λαχταριστή μπουκιά, αλλά να μην θέλεις ούτε να κλειστείς για ώρες στην κουζίνα, ούτε να χαλάσεις μια περιουσία για να παραγγείλεις ή να βγεις στους δρόμους και να ψάξεις το κοντινότερο take away κατάστημα! Για όλες αυτές τις στιγμές, λοιπόν, υπάρχουν δύο βασικά υλικά που σχεδόν πάντα σε περιμένουν ευλαβικά στο ψυγείο, ενώ δεν σου κόστισαν ουσιαστικά καθόλου για να τα αγοράσεις από του σούπερ μάρκετ της γειτονιάς! Αυτές οι δύο πρώτες ύλες που θα σε “ξελασπώνουν” κάθε φορά και οφείλεις να έχεις στο σπίτι, αν ανήκεις στην κατηγορία των… αμετανόητων foodies, είναι το cheddar και το μπέικον.

Ναι, ο βασιλιάς του ψυγείου θα πρέπει να είναι το cheddar, το καλό, παλαιωμένο, μακράς ωρίμανσης, πλούσιο και λαχταριστό αμερικανικό cheddar! Ένα από τα πιο γευστικά τυριά, και όχι δεν αναφέρομαι στις κακές απομιμήσεις του, αλλά στις σωστές και λαχταριστές εκδοχές του, που καταφέρνει να “απογειώσει” κάθε πιάτο στο οποίο το προσθέτεις! Και έπειτα, το μπέικον… αυτός ο μικρός θεός των αλλαντικών, που με τη σωστή κοπή και την εκλεκτή προέλευση μπορεί να κάνει θαύματα στον ουρανίσκο σου!

Σκέψου τώρα πόσο λαχταριστός είναι ο συνδυασμός τους και πόσο εύκολα και -κυρίως- ανέξοδα μπορείς να δημιουργήσεις τόσες και τόσες γαστριμαργικές παραλλαγές!

Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τέσσερις γρήγορες, απλές και no budget επιλογές για να γεμίσουν τα… κενά σου, όποτε η πείνα και η ανάγκη για ανώτερες γεύσεις σου χτυπούν την πόρτα!

 

Πιπερίτσες γεμιστές με cheddar και τυλιγμένες με μπέικον


Τι να κάνεις:
Μικρές πιπεριές (αν αντέχεις τις δυνατές συγκινήσεις πρόσθεσε καυτερές jalapeños), τριμμένο cheddar, λίγο σκόρδο και μερικές φέτες μπέικον. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά, απλά λιώσε το σκόρδο και ανακάτεψέ το με το cheddar, γέμισε τις πιπερίτσες και τύλιξέ τες με μία φέτα μπέικον την καθεμία. Ψήσε στους 120 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να τραγανιστεί το μπέικον και είσαι έτοιμη!

 

Ρολά σφολιάτας με cheddar, μπέικον και μπρόκολο

Τι να κάνεις:
Ό,τι φύλλο ζύμης κι αν έχεις στο σπίτι, μας κάνει για αυτή τη δουλειά! Κόψε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, τρίψε το cheddar και ψιλόκοψε το μπέικον. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά: άπλωσε τα φύλλα, λάδωσέ τα ελαφρώς με ένα πινέλο (ή με το χέρι) και τοποθέτησε διαδοχικά τυρί, μπέικον και μπρόκολο. Στρίψε το φύλλο σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε μικρά κομμάτια (σαν να ήταν σούσι). Ψήσε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν και καλή σου όρεξη!

“Muffins” με cheddar, μπέικον και αυγό


Τι να κάνεις:
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι η βάση για τα muffin (το ειδικό ταψάκι). Από εκεί και πέρα, αλείφεις μερικές φέτες ψωμί του τοστ με ελάχιστο λάδι και τις πιέζεις στις θήκες για τα muffin. Ψιλοκόβεις το μπέικον, τρίβεις το τυρί και σπας σε κάθε “θήκη” ένα αυγό και το πασπαλίζεις με μπέικον και cheddar. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και αν θέλεις πασπαλίζεις με φρέσκο κρεμμυδάκι -ή τα καταναλώνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ψητές πατάτες γεμιστές με cheddar και μπέικον


Τι να κάνεις:
Ψήσε τις καλά πλυμένες πατάτες σου στους 200 βαθμούς με τη φλούδα τους. Μέχρι να ετοιμαστούν τρίψε το τυρί και κόψε το μπέικον σε καρεδάκια. Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, με ένα κουτάλι άρχισε να τις… αδειάζεις με προσοχή, ώστε να μην ανοίξουν οι βάσεις τους. Το εσωτερικό της πατάτας ανακάτεψέ το σε ένα μπολ με το cheddar και το μπέικον και αλατοπιπέρωσε. Ξαναγέμισε τις πατάτες με το μείγμα και ξαναβάλε τες στο φούρνο για πέντε λεπτάκια μέχρι να λιώσει το τυρί. Voilà!

And More